You need to enable JavaScript to run this app.

Ana içeriğe geç

Oleg Kononenko: Uzayda 1000 Gün

Administrator
Oleg Kononenko: Uzayda 1000 Gün
Uzayın derinliklerinde, yıldızlar arasında bir kahraman var. Adı Oleg Kononenko. Bu cesur kozmonot, 878 gün 12 saatten fazla süreyle uzayda kalarak “uzayda en uzun süre kalma” rekorunu kıracak. Roscosmos’un açıklamasına göre, bu unvanı daha önce taşıyan Gennady Padalka, 2015 yılında 878 gün, 11 saat, 29 dakika ve 48 saniye boyunca uzayda kalmıştı. Ancak Kononenko, bu süreyi biraz daha uzatarak yeni bir sayfa açmaya aday.

[Resim: ZAC0AH.jpg]

Oleg Kononenko’nun uzay yolculuğu, 15 Eylül 2023’te başladı. Uluslararası Uzay İstasyonu’na (ISS) toplam 5 kez gidip gelen Kononenko, son yolculuğunda yine ISS’te çalışmalarına devam ediyor. Pek çok kişi, kozmonotun 1.000 güne yakın süreyle uzayda kalmasını bekliyor. Roscosmos’un planlamasına göre, Kononenko’nun dönüşü 23 Eylül 2024 tarihinde gerçekleşecek. Bu tarihe ulaşmasıyla birlikte, 1.000 günlük sınır aşılmış olacak ve tarih sayfalarına yeni bir not düşülecek.

Kononenko, bu büyülü yolculuğunun ardından yaptığı açıklamada, “Uzaya sevdiğim şeyi yapmak için uçuyorum, rekor kırmak için değil. Çocukluğumdan beri kozmonot olmayı hayal ettim ve arzuladım. Yörüngede yaşama ve çalışma fırsatı, beni uçmaya devam etme konusunda motive ediyor” dedi.

Oleg Kononenko, uzayın sınırlarını zorlayan bir kahraman olarak tarihe geçti. Onun hikayesi, gelecek nesiller için ilham kaynağı olacak. Uzayın sonsuzluğunda, Kononenko’nun adı yıldızlar arasında parlayacak.
İşin Doğrusu Youtube Kanalı